17 октомври 2016 (понеделник)

18.30 – 20.00 ч.

Дебат във Френския институт в България
Вход свободен, симултанен превод френски / български

Афиш pdf
Програма pdf

Мегаполис: докъде може да расте един град ?

Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Публичен дебат на тема „Мегаполис: докъде може да расте един град ?“, ще се проведе на 17 октомври  (понеделник), от 18.30 до 20.00 ч. във Френския институт. Господин Жан-Франсоа Перуз и доц. Климент Найденов ще обсъдят предизвикателствата и последствията, свързани с научния прогрес и развитието на градовете.

В сутрешните часове от 10.30 до 11ч. на вълните на Българското национално радио в предаването „Хоризонт до обед“ Жан-Франсоа Перуз и доц. Климент Найденов ще дебатират по същата тема с журналистката Ирина Недева.

___________________________________

Жан-Франсоа Перуз е директор на Френския институт за анадолски изследвания в Истанбул. Реномиран специалист по градоустройство и регионална география, той е преподавал в университетите на Тулуза, Мармарaи Галатасарай.

Доц. Климент Найденов е преподавател в ГГФ, Софийския университет. Ръководи катедра Регионално развитие. Член на упрявителния съвет на Българско географско дружество.