Община Силистра и кметство с. Проф. Иширково организират тържествена церемония за отбелязване на 150-годишнината от рождението на професор Анастас Иширков и 75 години, откакто селото носи неговото име. В събитията, посветени на годишнините взеха участие вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, Доростолският митрополит Амвросий, Кметът на Община Силистра, депутати от 20-ти многомандатен избирателен район, Областният управител на Област Силистра, Председателят на Общински съвет -Силистра, доц. д-р Климент Найденов от ГГФ при Софийски университет "Св. Климент Охридски", членове на Българско географско дружество, доц. Георги Железов от НИГГГ при Българската академия на науките, на Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий", на Шуменски университет, на Аграрен университет гр. Пловдив и др.


Честването започна от 10.00 часа на 17 април 2018 г. пред паметника на Професор Иширков с тържествено слово от кмета на селото Стойчо Нечев.
Доц. д-р Климент Найденов от катедра "Регионално развитие" отправи  поздравителен адрес, от името на ГГФ при СУ и дари с плакет кмета на село Проф. Иширково.

Доц. Найденов връчи плакет и от името на Българско географско дружество.


Празникът завърши с представянето на книгата "Непознатият и неразпознатият Анастас Иширков" от доц. Пело Михайлов - преподавател в Аграрния университет в Пловдив, изследовател на живота и дейността на професора.